Drivhuset

Vi har et drivhus på 55kvm som er sammenbygget med huset. Drivhuset er opdelt i tre sektioner, en på 28kvm, en på 18kvm og en på 9kvm. I den største sektion er minimumtemperaturen +2 grader celcius, den mellemste sektion holder vi frostfri og i den mindste sektion er der ingen varme, så minimumstemperaturen afhænger af hvor kolde vintre vi har.

drivhuse

Drivhuset bruger vi især til dyrkning af små løg- og knoldvækster. En del af disse planter ville uden problemer kunne klare sig på friland, men vi har valgt at have dem i potter i huset for lettere at kunne følge vækst og blomstring – nogle blomstrer allerede i januar/februar.

Vi dyrker mange forskellige planter i drivhuset, men særlig dværgplanter fra Narcissus, Fritillaria, Colchicum , Iris, Sternbergia og Tulipa slægterne har vores store interesse. Desuden har vi en stor samling Oxalis laciniata, adenophylla og enneaphylla som alle er hårdføre på friland, men som vi har i potter i koldhuset med henblik på at selektere de bedste former. Vi har også en del Cyclamen arter i huset samtidig med vi dyrker nogle af dem på friland.

Alle planter ompottes 1 gang om året og samtidig høster vi de overskydende løg og knolde. Vi udarbejder hvert år ca. 1. august en liste over de overskydende løg og knolde som vi sælger. Listen kan rekvireres ved at kontakte os på mail.

Udover løg- knoldvæksterne har vi mange arter af Dionysia i drivhuset. Inspirationen til at dyrke Dionysia fik vi i Gøteborgs Botaniske Have for næsten 20 år siden. De havde (og har) en meget stor samling i deres alpinhus og har medvirket til indsamling af nye arter og former fra naturen. Dionysia gror i bjergene i Iran og Afghanistan. De kan tåle meget lave frostgrader, men kan ikke klare at få vand på bladene, så de kan kun dyrkes i drivhus i Danmark. De tåler heller ikke den normale høje luftfugtighed i små drivhuse. Men vores drivhus er temmelig højt og samtidig forbedrer vi vækstforholdene ved hele tiden at have ventilatorer til at blæse luft på planterne.

Dionysia-oversigt-2006_04080014-kopi

Oxalis-oversigt-2006_05070031-kopi

Drivhus-oversigt-2009_02140141-kopi

Drivhus oversigt

Cyclamen oversigt 26 09 2014