Planteformering

De fleste af de planter vi dyrker kan ikke købes eller anskaffes fra danske planteskoler. Hvert år køber vi plantefrø fra udenlandske indsamlere som rejser rundt i de ofte meget uvejsomme områder hvor planterne gror naturligt. Desuden køber vi planter via internettet fra specialplanteskoler i udlandet. Specielt mht dyrkning af løg- og knoldvækster er frøformering meget langsommeligt idet det tager 5-10 år fra frøene spirer til planterne er blomsterdygtige derfor køber vi løg og knolde når vi har mulighed for det.

Drivhus oversigt

Da det således er lidt vanskeligt at skaffe nye planter og da mange af planterne desuden kun lever få år bruger vi mange kræfter på at vedligeholde de planter vi allerede har gennem forskellige former for formering.

Den vigtigste formeringsmetode er såning. Hvert år samler vi frø fra mange af vores egne planter og sår dem sammen med de frø vi køber fra udlandet. Fordelen ved at så er at vi ofte får mange frøplanter, så det er muligt at prøve planterne i forskellige positioner.

Planter der ikke giver frø, bl.a. mange træagtige vækster tager vi stiklinger af og stikker dem i sluttet luft. Det kan også være en mulighed at dele nogle planter i flere småplanter med rod på.

Løg- og knoldplanter i potter formerer vi ved at tage løg fra ved den årlige ompotning I haven graver vi planterne op når vi synes de har en tilpas størrelse og tager nogle løg fra mens resten plantes igen.

Gennem de forskellige former for formering får vi en del overskudsplanter som vi sælger når der er besøg i haven. Overskydende Løg- og Knolde sælger vi på en liste som udarbejdes ca. 1. august hvert år. Listen kan bestilles pr mail: [email protected]

Plantesalg